Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Székrekedés

2008.03.19

Naponta legalább egyszer szükséges székelni.A székrekedés szív és angínás panaszokat is okozhat.Ezen kivül autointoxikáció.fejfájás,vénás pangás,vese ,májpanaszok vastagbélgyulladás,idegesség,ingerlékenység,depresszió is lehet  a székrekedés következménye.

A kiváltó okok:rendszertelen életmód,rosthiány,lassú bélperisztaltika,kevés folyadékfelvétel,  béldaganat,bélszűkület,végbélfekély,aranyér,gyógyszer mellékhatás,csökkent nyomásérzékenység a végbélben,cukorbetegség,anyagcsererendellenesség,rosthiányos étrend,helytelen táplálkozás.Napi 4oo-5oo g székletet kell produkálni.A rostos táplálékot nyersen kell enni.Az egészséges étrend sok nyers ételből áll.Napi 2-3 l folyadékot kell fogyasztani. A terápia :hashajtó hatású ételek fogyasztása,teák fogyasztása,rendszeres mozgás és hasizom erősítés.

A természetgyógyász teendői:általános állapotfelmérés,arcdiagnosztika,hátgerinc csigolyák ellenőrzése,talpreflexológiás beavatkozás,fülakupunktúra,akupreszúrás pontok kezelése és homeopátiás készítmények bevetése.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Szlovákia,Narcisová 2, Nová Stráž,Komárno 4

(Vlkolinsky Márta, 2011.10.21 13:29)

Nekem is a székrekedés a problémám lO éve epemutétem volt,de az elott is állandóan székrekedésben szenvedtem. ´Én úgy hiszem, mindent alkalmazok, amit a professzor úr is javasol,mégis nehéz a helyreállítás.Orulnék, ha egy napi étkezési programot találnák pontoss menyiségben.Reggel o evokanál olajjal kezdez-lennmag-aztán l pohár langyos víz,utána 2-2,5 deci friss narancslé,és 3 evokanál muzli tejjel.És egész nap iszom a tiszta vizet, teát, stb.
Koszonom a lehetoséget.

Pély

(nagy józsef, 2010.01.18 13:50)

Kicsit többet szeretnék olvasni a gyógyításról.

Pély

(nagy józsef, 2010.01.18 13:49)

Kicsit többet szeretnék olvasni a gyógyításról.